FlyBosnia poziva sve firme da im se jave radi uvoza medicinske opreme u BiH

Vijesti 02. apr 202012:11 > 12:16
N1

Uvažavajući trenutne okolonosti u vezi sa zarazom Covid-19 očigledna je hitna potreba za medicinskom opremom (maske, mantili, rukavice, respiratori) u Bosni i Hercegovini, navode iz FlyBosnia te ističu kako u toj firmi svakodnevno primaju zahtjeve zainteresiranih društava i firmi (preko 20 do sada) kojima je potreban transport ovakve i slične medicinske opreme i materijala iz Kine i/ili drugih država a u svrhu sprečavanja i suzbijanja Covid-19 virusa na teritorij BiH.

Usljed nedostataka efikasne koordinacije a na bazi hitne potrebe za ovom medicinskom opremom FlyBosnia, zajedno sa svojim partnerima, poziva sve firme, bolnice, zdravstvene ustanove koji su naručili i/ili planiraju naručiti opremu u Kini i/ili iz drugih država (minimum 1 tona) da se direktno jave toj kompaniji kako bi svi zajedno, sa konsolidatorom, pokušali organizirati prevoz medicinske robe u Bosnu i Hercegovinu.

FkyBosnia se takođe stavila na raspolaganju svim vladinim institucijama kao i nevladinom sektoru.

Npr. vrijeme dostave od poletanja aviona iz Sarajeva za Shanghai je 30 sati. Prvi let za Shanghai, od ukupno 10 planiranih za sada, je zakazan oko 8. aprila. Kao društveno odgovorna kompanija svi letovi se obavljaju na bazi isključivo direktnih troškova.

Iz FlyBosnije ističu kako se svi zahtjevi mogu poslati na email [email protected] ili na telefon 062 762 785.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad