Vučićeva poruka "onima koji se smiju i kažu da je mala pomoć Srbije RS-u"

Vijesti 02. apr 202020:50 > 20:51
TANJUG/Dragan Kujundžić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija priprema i drugu pošiljku pomoći za bh. entitet Republika Srpska u borbi protiv virusa korona.

On je saopštio da je Srbija danas dozvolila izvoz kvasca u Republiku Srpsku, prvi put od kada ga proizvodi u Senti, kao i hipohlorida pošto ga ima dovoljno za svoje potrebe.

“Onima koji se smiju tome i kažu da je mala podrška – ako neko misli da je 30.000 epidemioloških maski i 10 respiratora, a da ne govorimo o stotinama hiljada rukavica i o svemu drugom – malo, onda u redu. Jedan dan nas napadaju zato što dajem mnogo, a drugi dan zbog toga što kažu da je malo”, rekao je Vučić.

On je istakao da smatra da je to mnogo i poručio da će Srbija još pomagati Republici Srpskoj.

“Pomažemo i u lijekovima i svemu drugom i nastavit ćemo to da radimo. Nemamo problema sa tim”, rekao je Vučić poslije zajedničke sjednice kriznih štabova u borbi protiv širenja virusa korona.

On je najavio da će u Beograd sutra u 11:00 sati stići prvi ruski avion “Iljušin” sa osam ljekara, opremom, respiratorima, medikamentima, te ljudima i opremom za dezinfekciju, ocjenjujući da bi to trebalo da bude isti paket kao što je bio za Italiju i ističući zahvalnost Rusiji.

Također, Vučić je upozorio da Srbiju u naredne dvije sedmice očekuje najteži udar, oko 15-16. aprila i pozvao građane da poštuju mjere kako bi zaštitili živote.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad