Do 1.200 osoba iz raznih država zaraženo na skijalištu Ischgl

Vijesti 02. apr 202021:37 > 21:40
Wikipedia

Između 600 i 1.200 osoba iz raznih zemalja zarazilo se u području austrijskog skijališta Ischgl, objavili su u četvrtak stručnjaci, a regionalne vlasti kritizirane su zbog odugovlačenja sa zatvaranjem skijališta.

Austrijske zdravstvene agencije (AGES) objavile su podatke o širenju zaraze u području Ischgla i okolnoj dolini Paznaun, optužuje se regionalne vlasti da su odugovlačile sa zatvaranjem skijališta.

Prva osoba, austrijska konobarica iz Tirola, razboljela se 8. veljače u dolini Paznaun u pokrajini Tirol, ali su bili prisutni samo blagi simptomi te nije provedeno testiranje do početka ožujka, naveo je AGES.

Dvojica Norvežanina, koja su studirala u Italiji, također su “donijela” virus u Tirol kamo su došli skijati.

Uz oko 600 slučajeva zaraze korona virusom u Austriji povezanih s dolinom Paznaun “najmanje je isti broj, ako ne i dvostruko veći, zaraženih državljana drugih zemalja”, rekao je čelnik odjela za javno zdravstvo AGES-a Franz Allerberger na novinskoj konferenciji.

Peter Kolba, aktivist za zaštitu potrošača, kazao je da je prikupio informacije od približno 2.200 turista koji su bili pozitivni na korona virus nakon odmora u dolini Paznaun.

Mnogi od tih turista, koji su pristali na moguću kolektivnu tužbu u budućnosti, iz Njemačke su, Švicarske, Velike Britanije, Nizozemske i nordijskih zemalja.

Austrijski tužitelji i policija istražuju je li nemarno postupanje pridonijelo širenju epidemije u Ischglu.

Tirolska pokrajinska vlada rekla je da je zatvorila sva skijališta nakon što je potvrđen prvi slučaj početkom ožujka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad