Kivična prijava protiv Dodika i Čovića zbog kršenja samoizolacije

N1

Stefan Blagić, predsjednik Pokreta "ReStart" u četvrtak je podnio krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lidera HDZ-a Dragana Čovića zbog nepridržavanja mjera izolacije, odnosno samoizolacije i nepostupanja po zdravstvenim propisima, potvrđeno je za RSE.

Ovaj mladi aktivista je prijavu protiv Dodika i Čovića podnio Policijskoj upravi Teslić.

“Prijava je podnesena i protiv NN osoba koja su bila sa njima u pratnji prilikom posjete Zagrebu, odnosno Beogradu, kao i radnika DGS-a koji su propustili da se ove osobe upute u dalje formalne procedure. Smatram da su navedene osobe, prije svega, ugrozile zdravlje svojih porodica i prijatelja, a posljedično i svih ostalih kontakata. Da se razumijemo, niko nije naivan da posmisli da će Tužilaštvo naprasno početi da radi svoj posao, ali bitno je da ostane pisani trag”, dodao je Blagić.

Dodik je 23. marta bio u Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Čović je 24. marta bio u Zagrebu gdje se susreo s vrhom Hrvatske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad