Trebinje: Donesene nove preventivne mjere

Vijesti 03. apr 202019:24 > 19:26
N1/Lejla Mujagić

Štab za vanredne situacije u Trebinju donio je nove zaključke i naredbe u okviru borbe protiv virusa korona.

Savjeti mjesnih zajednica zaduženi su da obavještavaju gradski Štab za vanredne situacije i nadležne službe o kršenju mjera za sprečavanje pojave i širenja virusa korona.

Iz gradskog Štaba su saopštili da se preporučuje licima mlađim od 65 godina da se ne kreću u periodu kada je dozvoljeno kretanje licima starijim od 65 godina, kako bi se smanjile gužve.

Preporučuje se da preduzeća koja vrše distribuciju računa za usluge i njihovu naplatu putem inkasanata na terenu, privremeno obustave distribuciju i naplatu, te uručivanje računa i njihovu naplatu organizuju u kancelarijama preduzeća, gdje su dužni organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Potrošačima električne energije, koji nemaju brojilo postavljeno van objekta, savjetuje se da na kraju tekućeg mjeseca sami očitaju potrošnju i dostave “Elektro-Hercegovini”.

Preporučuje se privrednim subjektima registrovanim za obavljanje usluga “brza pošta” da više ne donose pošiljku na adresu, već da prije isporuke kontaktiraju telefonom primaoca i odrede lokaciju prijema u blizini stambenog/poslovnog objekta.

Iz gradskog Štaba je saopšteno da ostaju na snazi sve ranije donesene naredbe gradonačelnika Trebinja o zabranama i ograničenjima izuzev trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto-dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramike, boja i lakova, kojima se dozvoljava rad od 7.00 do 15.00 časova radnim danom i subotom.

Zabranjuje se rad gradske pijace na Trgu slobode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad