Fadil Novalić, Goran Čerkez, Faruk Hadžić i Damir Imamović u Novom danu

Vijesti 03. apr 202020:07 > 20:09
N1

U Novom danu ove subote ne propustite:

U Federaciji BiH vlada konfuzija u vezi s mjerama u cilju sprečavanja zaraze, ali i ekonomskim za spas privrede. Gosti centralne teme Novog dana su premijer Federacije BiH Fadil Novalić i pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez koji će dati i odgovore na neka od pitanja naših gledatelja.

Ekonomista Faruk Hadžić komentirat će ekonomske mjere u FBiH, te koliko su usklađene sa stavom struke. Uz entitetske bitne su i mjere na državnom nivou pogoto kada je riječ o akcizama i PDV-u koje su također tema Novog dana.

Djelatnici Hitne pomoći Kantona Sarajevo uspješno su porodili Sarajku u njenom domu. Doktor Edin Jusufbegović i porodilja Alba Mušić u Novom danu pričaju nesvakidašnju priču koja je počela hitnim pozivom. Osim Hitne pomoći noć je aktivna i policijskim službenicima, saznajemo i njihove ljudske priče. Donosimo slike sa ulica Sarajeva tokom policijskog sata, kao i priču iz Mostara gdje su se građani organizirali na dezinfekciji stubišta.

Sve mise za Uskrs i obredi Velikog tjedna održat će se bez vjernika uz TV prijenos. O teškim danima u kojim živimo, vjeri i pridržavanju mjera, otkazivanju krizmi i predstojećim blagdanskim danima u Novom danu govorit će mons. Ivo Tomašević, glavni tajnik biskupske konferencije BiH.

Adnan Begović je ljekar specijaliziran za plućne bolesti i intenzivnu njegu koji radi na klinici u San Diegu. U Novom danu donosi priču iz trenutno najvećeg žarišta koronavirusa na svijetu – SAD. Govorit će o zdravstvenom sistemu i odgovoru na veliki broj oboljelih, koji lijekovi se u SAD-u daju bolesnicima za ublažavanje simptoma, te koliko su bitne mjere protiv širenje zaraze.

Vrsni sarajevski muzičar, interpretator sevdaha Damir Imamović, proteklih mjeseci vrijedno je radio na novim pjesmama, a album će svjetlo dana ugledati 6. marta. O albumu “Singer of Tales” govori u Novom danu. Za pozitivnu energiju u Novom danu u subotu su uz Damira Imamovića zaduženi sjajni momci iz Helem Nejse.

Za vrijeme epidemije u Italiji najveća bojazan je bila da se crvena zona iz Lombardije ne prebaci u južni dio zemlje. Iz crvene zone Milana prebacila se na otok Sardiniju odakle se za Novi dan javlja Emina Gegić dramaturginja s novostima o koronavirusu u Italiji.

Samoizolacija donosi nove izazove kada je očuvanje kondicije, snage i zdrava muskulature u pitanju. Uz vježbe za cijelo tijelo koje će nam pokazati, personalna trenerica i fitnes instruktorica Asja Đuzel govorit će i o životu uz koronavirus u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U Novom danu najnovije informacije iz čitavog svijeta donosi Esmir Milavić. Uživo smo u Zagrebu, Beogradu i Banja Luci. Prenosimo pres-konferencije na kojima se prezentiraju aktulni podaci bitni za naše građane.

Kroz Novi dan u subotu vas vodi Sanela Dujković.

Budite uz Novi dan od 9 do 13 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad