Mamić za N1: Zaraženi u Livnu boravio u Banjaluci

Vijesti 04. apr 202016:54 > 17:00
N1

Diana Mamić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Kantona 10, kazala je za N1 kako je prvi potvrđeni slučaj zaraze korona virusom u Kantonu 10 znakove bolesti počeo pokazivati prije sedam dana, a da je juče kuliminiralo težom kliničkom slikom. Također, navela je da je boravio u Banjaluci.

Jutros smo dobili potvrdu da se radi o jednoj osobi kod koje je potvrđena infekcija koronavirusom. Osoba je srednje životne dobi i zaposlena je u Oružanim snagama BiH. Simptome je razvila prije nekoliko dana, a juče se javila nadležnoj službi u Domu zdravllja Livno i zbog teške kliničke slike upućena je u SKB Mostar. Evidentirani su njegovi kontakti i stavljeni su u izolaciju. Neki od njih su testrani zbog pojave simptoma bolesti, a radi se o osobama u krugu jedne obitelji. Rezultate očekujemo sutra“, kazala nam je.

VEZANE VIJESTI

Istakla je da zaražena osoba nije bila u izolaciji, nije napuštala državu, a boravila je u Banjaluci poslovno.

Pri povratku kući u Livno od prije nekih 7-8 dana po mojim saznanjima počeli su simptomi bolesti, a juče je kuliminiralo težom kliničkom slikom. Mi smo do sada imali vrlo povoljnu epidemiološku situaciju. Nismo imali zabilježenih slučajeva, osim slučaja od pije 4-5 dana. Riječ je o osobi iz Općine Glamoč koja ima prebivalište u toj općini, ali je zaposlena u Republici Srpskoj, tako da je testirana i na liječenju je u Banjaluci. Zbog prebivališta u našoj županiji mi je tretiramo kao zaraženu, odnosno osobu registriranu u našem kantonu“, navela je Mamić za N1.

Sve informacije o korona virusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad