Ajdinović: Sutra stiže avion iz Štokholma sa 54 državljana BiH

Vijesti 04. apr 202018:59 > 19:07
Snapshot

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović rekao je na pres-konferenciji kako se sutra očekuje 54 državljana Bosne i Hercegovine koji će doći iz Štokholma.

Prema informacijama koje smo dobili, sutra dolazi 54 državljana BiH iz Štokholma. Oni su sa trenutnim prebivalištem u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Došli smo do podataka koji će doći u BiH u večernjim satima, tako da su sve pripreme obavljene. Bit će zbrinuti u karantinu u Studentskom centru na Bjelavama, gdje imamo dovoljno kapaciteta. Od tih 54 bh. državljana, sedmero ili osmero je sa prebivalištem u RS, tako da smo u kontaktu i sa kolegama iz RS, te se dogovara gdje će biti zbrinuti. Čitav dan smo u komunikacji sa svim institucijama i spremno ćemo dočekati sutrašnji let“, kazao je Ajdinović.

Također je istakao kako je 24-satna kontrola pokazala da je veći broj putnika koji ulaze u BiH te da to predstavlja alarm. Istakao je i da će obaviti sastanak sa direktorom FUCZ Fahrudinom Solakom gdje će dogovoriti kako da dalje ponašaju u smislu povećanja broja putnika.

Sve informacije o korona virusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad