PITAJTE STRUČNJAKE I NADLEŽNE: Ismir Jusko i Amil Družić u Novom danu

Vijesti 05. apr 202014:22 > 14:31
N1

Sutra ujutro smo uživo u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Zagrebu, Beogradu. Reporteri N1 donose priče i slike sa terena koje govore o borbi protiv koronavirusa.

Koliko su opasne zabave u kafićima iza zatvorenih vrata tokom pandemije koronavirusa, ima li privilegovanih, poštuju li građani naredbe, da li policajci imaju svu potrebnu opremu za rad na terenu, kako će se obilježiti 6. april – Dan policije za Novi dan govori Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS.

Kakva je trenutna situacija u Konjicu kada je u pitanju borba sa koronavirusom? Ima li straha, panike? Koji su savjeti, pitanja su na koja odgovara dr. Amil Družić iz Doma zdravlja Konjic.

Za čitatelje i gledatelje N1 otvorili smo posebnu priliku da našim gostima, stručnjacima, doktorima i naučnicima, postave pitanja na koja traže jasne i tačne odgovore.

Sve što vas zanima možete pitati Ismira Jusku i Amila Družića na Facebooku i Twitteru, te putem maila [email protected] (subject: PITANJE ZA GOSTE).

Sutra je Dan grada Sarajeva. O važnosti ovog datuma, ali i Šestoaprilskoj nagradi koju će ove godine dobiti u oblasti nauke i obrazovanja, za Novi dan govori prof. dr. Faruk Čaklovica, bivši rektor Univerziteta u Sarajevu i dekan Veterinarskog fakulteta.

Kako pomoći realnom sektoru tokom korona virusa, kako spriječiti da BiH ne postane najsiromašnija zemlja u regiji kada pandemija prođe, koje su to ekonomske mjere koje treba provesti – za Novi dan govori Amra Hašimbegović, direktorica GMS agencije za poslovno savjetovanje.

O situaciji u opštini Srebrenik kada je u pitanju borba protiv koronavirusa za Novi dan govori Nihad Omerović, načelnik Srebrenika.

Aldijana Hadžihajdarević, novinarka TV USK, govori za Novi dan uživo iz Bihaća. I ovaj grad se bori protiv koronavirusa, ali pored toga migrantska kriza u ovom kantonu nikada nije stala.

Predsjednica Udruženja “Zaboravljena djeca rata” Ajna Jusić izabrana je za jednu od sedam internacionalnih žena liderica koje treba slaviti u 2020. godini. Izbor je radila britanska agencija Shape History. O priznanju, ali i pomoći članicama Udruženja tokom pandemije koronavirusa Ajna govori za Novi dan.

Mirza Selimović objavio je novi singl, pjesma ”Nevjerna” promovisana je na you tube kanalu ovog pjevača gdje je uz promociju održan i jednosatni online koncert. Uživo iz Beograda Mirza je naš gost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad