Ministar Radončić posjetio Opću bolnicu (VIDEO)

Vijesti 05. apr 202017:22 > 17:25
Ministarstvo sigurnosti BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić obišao je danas Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje se uvjerio da je ta zdravstvena ustanova spremna za liječenje najtežih korona pacijenata.

Direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić rekao je da je ta bolnica spremna da sa 400 svojih potencijalnih kreveta prihvati najteže bolesnike i od koronavirusa, ali i druge. Ljekari i osoblje su spremni i na taj eventualni scenarij i straha nema. Procedure se u bolnici već provode kao da je takvo stanje, ali, srećom, još nema takvih pacijenata, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministar Radončić istakao je da je ohrabren takvim stavom i blagovremenim pripremama te ustanove i svih ljekara i medicinskog i drugog osoblja.

To je naročito važno u situaciji kada se bilježe slučajevi da pojedini ljekari u Kantonu Sarajevo bježe od kontakata s oboljelima, zbog čega je i zatražio kadrovske promjene u domovima zdravlja u glavnom gradu BiH.

Ministar Radončić, osim trijažnog centra, opremljenog dezinfekcionim tunelom, u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” posjetio je i odjeljenja pedijatrije, ginekologije, hirurgije, dijagnosticki centar sa CT aparatom, skladišta sa zalihama…

Sve informacije o korona virusu čitajte u našemBlogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad