Uhapšeni policijski oficiri "reketirali" premijera Novalića

Vijesti 15. maj 201510:53 > 11:42
Anadolija

Četvoricu pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su policajci iz sastava Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH.

Postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, službenici Federalne uprave policije danas su uhapsili četiri pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, potvrđeno je u Federalnoj upravi policije. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i druga krivična djela iz Krivičnog zakona FBiH, slobode su lišeni S.A., J.K., A.Đ. i V.M.  

Po naredbi Općinskog suda Tuzla i pod nadzorom nadležnog tužilaštva vrše se pretresi stambenih objekata, službenih prostorija i vozila koje koriste navedene osobe.  

Nezvanično se saznaje, uhapšen je vršilac dužnosti policijskog komesara Samir Aljukić, zamjenik šefa specijalne policije Jasmin Kurtić, te policajac Adnan Đulović.

Oni su osumnjičeni da su proteklih nekoliko godina ucjenjivali poduzetnike u Tuzlanskom kantonu, a u vezi s dozovolama za transport te saobraćajnim kaznama. Među osobama koje su ucjenjivali je i aktuelni federalni premijer Fadil Novalić.  

Po završetku kriminalističke obrade, osobe lišene slobode će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na postupanje, navode iz FUP-a.