Novi slučajevi: Tri osobe zaražene korona virusom u BiH

Vijesti 06. apr 202009:03 > 09:06
Fena

Kantonalni štab civilne zaštite Unsko-sanskog kantona i Krizni štab Ministarstva zdravstva USK navode kako su tri nova slučaja zaraze korona virusom potvrđena u ovom kantonu.

“U Sarajevo, u referentnu laboratoriju, sa područja Unsko-sanskog kantona, jučer je poslano 58 uzorka za testiranje na koronavirus. Rezultate testova smo dobili jutros i pokazali su tri pozitivna na koronavirus”, potvrdila je ministrica zdravstva USK dr. Nermina Ćemalović.

Riječ je o dvije osobe iz Cazina i jednoj osobi iz Bihaća, koje su bile u kontaktu sa oboljelima, informacija je Zavoda za javno zdravstvo USK.

“U Kantonalnoj bolnici u Bihaću je trenutno, na zaraznom odjelu šest pozitivnih pacijenata, pet osoba u izolaciji i jedna na intenzivnoj, na respiratoru. Pacijent iz Bihaća, prvi koji je primljen na liječenje, dva puta je negativan na retestu i premješten je na odjel kao izliječen”, informisao je dr. Hajrudin Havić, direktor bolnice u Bihaću.

Kantonalni štab civilne zaštite Unsko-sanskog kantona i Krizni štab Ministarstva zdravstva USK održaće redovnu pres-konferenciju danas u Bihaću u 12:00 sati.

Sve informacije o korona virusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad