Pekić: Najozbiljnije shvatite ovu situaciju

Vijesti 06. apr 202010:26 > 10:32
MUP ZDK

Rukovodilac stručnog štaba Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ministar Dario Pekić podsjetio je građane o važnosti provođenja naredbi i preporuka kako bi se pomoglo sprečavanju širenja korona virusa.

“Želim da obavijestim sve građane Zeničko-dobojskog kantona da su dužni dosljedno provoditi sve izdate naredbe, mjere i preporuke od strane nadležnih štabova civilne zaštite, a koje se odnose na suzbijanje pandemije koronovirusa”, istakao je Pekić.

“Dosadašnjom kontrolom provođenja naloženih mjera policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK konstatovali su da se većina građana pridržava izdatih naredbi, ali da postoje pojedinci koji ne poštuju propise čime ugrožavaju vlastitu sigurnost i sigurnost ostalih građana”, naveo je.

Zbog toga, ministar Pekić još jednom poziva građane da se bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mjera, te da će ubuduće policijski službenici sankcionisati sve građane koji se budu nepropisno ponašali.

Pozivamo građane ZDK da najozbiljnije shvate situaciju jer samo disciplinovanim provođenjem svih naloženih mjera može doći do efikasnijeg preveniranja i suzbijanja ove pandemije i takvim ponašanjem izbjeći mogućnost izricanja oštrijih pa i krivičnih sankcija. Cilj MUP-a je prevencija, a ne represija prema građanima, te očekujemo njihovu punu saradnju“, istakao je.

Sve informacije o korona virusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad