Abdulah Skaka i Zlatko Lagumdžija u Danu uživo

Vijesti 06. apr 202012:02 > 12:04
N1

Prema posljednjim podacima u našoj zemlji je više od 650 zaraženih koronavirusom. Nadležni su i dalje podijeljeni. Jedni kažu da se nazire kraj, drugi da popuštanja nema, jer nema ni vrhunca na vidiku. Pratimo epidemiološku sliku u zemlji, regiji i svijetu. Uživo smo na pres-konferencijama kriznih štabova.

6. apil Dan je grada Sarajeva. Ovoga puta grad ga dočekuje u vrijeme pandemije koronavirusa. Sa nama u Danu uživo gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

O recesiji, scenarijima globalne ekonomije, sposobnosti naše države da donese adekvatne mjere, zaštiti ekonomiju, privredu i radnike, mjerama koje se donose, kao i onima koje se još uvijek ne donose, uključujući i državni budžet za Dan uživo govori prof.dr. Zlatko Lagumdžija.

Suveren je onaj ko odlučuje o vanrednom stanju. Ko je to u BiH? Je li to Valentin Inzko? Zašto vanredno stanje nije proglašeno na nivou države, koja se ljudska prava mogu ograničiti, a koja ne u vanrednom stanju pitanja su za profesoricu Ladu Sadiković sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA.

Uživo smo na Times Squareu, jednom od najpopularnijih trgova svijeta, koji je danas pust i prazan. Iz srca New Yorka, epicentra pandemije koronavirusa, danas se javlja naš poznati frizer i poduzetnik Ruždija Džidžović Gigi.

Idemo i u Geteborg. Iz zemlje koja se i dalje uveliko oslanja na svijest i slobode građana za Dan uživo govori medicinska sestra, rođena Bosanka, Irma Mujkanović.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad