Jusko: Ovo su naredbe onima koji prave zabave iza zatvorenih vrata

Vijesti 06. apr 202013:21 > 13:26
N1

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na pres-konferenciji je izjavilo da je 30 osoba prekršilo mjeru policijskog sata koji je na snazi na području cijele Federacije BiH. Zadovoljan je smanjenim brojem osoba koje krše mjeru izolacije, te je kazao da Krizni štab KS neće biti zadovoljan dok taj broj ne bude nula.

“Ukupno 24 lica su prekršila samoizolaciju. U odnosu na 24 mart, kada je to bilo 101 lice – trend pada je veliki. Vraćam se na ono, sve dok ne dođemo do nule – ne možemo reći da smo zadovoljni”, rekao je Jusko.

On je kazao da se može dogoditi da jedna osoba prenese virus na 1.000 drugih, što se dešavalo u zemljama regiona.

“Policijski sat je prekršilo 30 lica. Protiv njih su podnesene prijave”, kazao je.

Također, osobe koje budu više puta kršile samoizolaciju bit će prebačene u karantin, gdje je predviđeni rok boravka 28 dana.

“To će odrediti zdravstvena struka”, rekao je poručivši svima kojima je propisana samoizolacija, da je obave kući, budući da karantinska prostorija nije ni blizu toliko komforna i udobna.

“Moramo smanjiti kretanje narednih 15 dana. Molimo sugrađene da se pridržavaju mjera. Insistiramo i molimo građane da se suzdrže od okupljanja. Ovo su naredbe onima koji prave zabave iza zatvorenih vrata, imamo informaciju sa terena da se to dešava, ovo mogu biti novi klasteri”, rekao je Jusko na konferenciji za medije.

Njegova poruka građanima Sarajeva, uz čestitku Dana grada Sarajeva, je da se svi suzdrže kretanja, da poštuju propisane mjere i naredbe – jer se ništa neće postići ako zabave iza zatvorenih vrata u kafićima ili stanovima postanu novo žarište korona virusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad