Dvije osobe teško povrijeđene u dva različita incidenta u Sarajevu

Vijesti 06. apr 202015:09 > 15:21
N1/Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćilo je da su jučer prijavljena dva pokušaja ubistva, koja su i rasvijetljena.

Naime, jučer u 19.07 sati, obaviještena je Četvrta PU da je u stanu, u ulici Žrtava fašizma, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe. Tom prilikom je povrijeđena osoba  T. H. (2001) iz Sarajeva, gdje je i nastanjena.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, te je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su dana danas 12.15 sati, pronašli i lišili slobode B.H, (1999) nastanjen u Sarajevu i maloljetnu osobu rođenu 2002. godine, nastanjenu u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju). Nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenim licima”, saopćili su iz sarajevske policije.

Također, sinoć u 20.30 sati, policijski službenici Treće PU uhapsili su A.D. (1990) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju). Isti je navednog dana u 16.20 sati, u stanu, ulica Aleja lipa, općina Novo Sarajevo, oštrim predmetom nanio povrede licu A.L. (1988), nastanjenom u Sarajevu.

“Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan je na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju kriminalističku obradu nad istim”, naveli su u saopštenju iz MUP-a KS. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad