Dopremljena medicinska oprema koju je kupila Violeta, čeka da se preveze u BiH

Vijesti 06. apr 202016:52 > 16:54
N1

Medicinska oprema koju je kupila kompanija Violeta trenutno je dopremljena u Quandong i čeka da se preveze u Bosnu i Hercegovinu, kazali su za N1 iz kompanije FlyBosnia.

Iz FlyBosnie su još dodali kako vrijednost opreme koju je donirala Violeta iznosi 200.000 eura i čini je preko 420.000 artikala raznih zaštitnih maski, maski za doktore, rukavica, sterilizinarih odijela uključujući i respiratora koje idu u bolnice u Bihaću, Tuzli, Banjaluci, Mostaru i Sarajevu.

“Kompanija Violeta nas jeste kontaktirala i sada zajedno tražimo podršku državnih institucija i međunarodne zajednice da se uključe u plaćanje osnovnih troškova prevoza”, kazali su iz FlyBosnie i dodali da je ova kompanija i Al Shiddi Grupacija donirali po 20.000 eura za troškove prevoza navedene medicinske opreme.

Kompanija FlyBosnia ima dozvolu da leti za Kinu jer je ranije sve dogovoreno sa Ambasadom Kine u BiH.

Također, otkrili su za N1 kako je ova kompanija zatražila savjet od Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kao i od Delegacije EU, Ambasada Velike Britanije i SAD-a “kako dovesti medicinsku opremu u Bosnu i Hercegovinu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad