HNK: Zaražena doktorica, dva ljekara u izolaciji

Vijesti 07. apr 202013:13 > 13:20
N1

Darko Juka, savjetnik premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona, javnosti je saopštio da je Marin Radišić, načelnik Čitluka, pozitivan na korona virus. On je kazao i da je i doktor Jurica Arapović smješten u izolaciju od 14 dana nakon rizičkog kontakta. Potvrđeno je i to da je zaražena još jedna doktorica.

Juka je izrazio saučećće porodicama dvije žrtve korona virusa koje su potvrđene u jutarnjim satima 7. aprila. On je kazao da je do ponoći obavljeno testiranje 151 uzorka, a 20 novih slučajeva pozitivnih na COVID-19. HNK do sada ima 213 pozitivnih na korona virus.

“Na kisiku je devet, na respiratoru pet pacijenata”, rekao je Juka.

“Imamo slijed loših vijesti. Potvrđena je vijest da je načelnik Čitluka Marin Radišić pozitivan na korona virus”, kazao je.

“Od svakog trenutka smo poštivali sve mjere predostrožnosti. Uradili smo sve što se može uraditi u prevenciji. Nije bez razloga svako upozorenje i apel. Opasnost je tu, velika je i niko nije imun na ovo”, izjavio je Juka.

Istakao je Juka i to da je u toku sastanak koordinacionog tijela sa epidemiolozima kako bi se razmotrile promjene u režimu rada.

N1

“Doktor Jurica Arapović je u samoizolaciji. Radi u predostrožnosti je u izolaciji od 14 dana. Imao je umjeren rizičan kontakt. Još jedna liječnica je pozitivna, druga je u samoizolaciji 14 dana”, kazao je doktor Siniša Skočibušić.

Doktor Siniša Skočibušić je rekao da je Arapović u izolaciji zbog predostrožnosti, te je apelovan a sve građane da poštuju mjere kao ključnu stvar u sprečavanju širenja pandemije korona virusa.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad