Dodik: Ogroman gubitak je jasan, Vlada RS će pokušati sačuvati radna mjesta

Vijesti 07. apr 202015:13 > 15:17
N1

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, nakon održane sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske kazao je da je za područje cijele RS naručeno još respiratora, te da bi po okončanju nabavke njih trebalo da bude 200.

“U Republici Srpskoj imamo slobodnih oko 50 respiratora. Naručeno je novih 130 koje je kupila RS i pomoću drugih organizacija očekujemo da ćemo dobiti dovoljno, da ih bude 200 u RS”, izjavio je Dodik.

Prva pošiljka respiratora koja stigne – određeni broj bit će proslijeđen bolnici u Trebinju.

“U Trebinje ćemo prvom isporukom ovdje doznačiti jedan broj da u trebinjskoj bolnici bude njih 10. Cijenimo da bi to bilo dovoljno za krizu”, izjavio je Dodik.

Što se životnih namirnica tiče – građani Republike Srpske su obezbijeđeni do kraja godine, poručio je Dodik.

“Oni koji su ocijenili da trebaju napraviti zalihe, učinili su to. Marketi su puni robe. Republika Srpska ima dovoljno životnih namirnica i niko ne treba da se brine do kraja ove godine”, poručio je Milorad Dodik iz Trebinja.

Mjere koje su poduzete u ovom gradu su na zadovoljavajućem nivou, ocijeniuo je Dodik.

“Zahvalan sam svim Trebinjcima. Pozivam ih sve da učine što je moguće sami da sebe zaštite. Virus se ne prenosi sam od sebe. Treba izbjegavati kontakt, onemogućiti širenje virusa. Tako smo spasili naše ljude, rođake i komšije”, rekao je Dodik.

Što se privrede tiče – gubici su očigledni.

“Ogroman gubitak je već sada jasan. Zastoji će nas koštati 750 do 800 miliona samo prvi mjesec. Zavisi koliko će sve trajati. Prije svega treba sačuvati radna mjesta. Vlada RS je uplatila doprinose za sve radnike – za one koji su bili zatvoreni. U aprilu će biti isplaćena minimalna plaća 520 KM plus doprinosi za sve one koji neće raditi”, rekao je Dodik.

Dodikovo obećanje je da će Vlada Republike Srpske pokušati da sačuva radna mjesta sve dok traje kriza izazvana pandemijom korona virusa.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad