Abraham grupacija: Učinit ćemo sve da od Aluminija napravimo stabilno poduzeće

Vijesti 07. apr 202019:15 > 19:28
N1

Podružnica M.T. Abraham grupacije, Aluminij Industries d.o.o., te njezini međunarodni partneri China Machinery Engineering Corporation (CMEC) i China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering & Construction Co., Ltd. (NFC) oglasili su se saopćenjem u kojem sa zadovoljstvom ističu da od danas počinje novo razdoblje za Aluminij d.d. Mostar.

M.T. Abraham grupacija se zahvalila svima nivoima vlasti u BiH za njihovu pomoć i suradnju tijekom procesa pregovora koji su rezultirali dogovorom, a koji će biti na opće dobro cjelokupne javnosti i gospodarstva ove zemlje i regije.

Iz grupe poručuju da zajedno sa svojim partnerima započeti primjenjivati strateški plan kako je navedeno u ugovoru između stranaka, sve kako bi se osigurao početak rada Aluminij d.d. Mostar u zadanom roku.

“Trenutačna pandemija COVID-19 virusom pred nas stavlja brojne izazove, kako ekonomske, tako i društvene. Za M.T. Abraham Grupu i njezine partnere je važno pokazati vjeru u snagu ove zemlje, te njezinu odlučnost i sposobnost da skupa premostimo te izazove. U ovakvim vremenima, privatni i javni sektori moraju raditi zajedničkim snagama kako bi osigurali stabilno gospodarsko ozračje za Bosnu i Hercegovinu”, kazali su iz ove grupacije.

Amir G. Kabiri, predsjednik M.T. Abraham grupacije i direktor Aluminij Industries d.o.o. rekao je kako od početka procesa pregovora, nije imao sumnje da ćemo postići obostrani dogovor.

Počevši od sutra, moramo se koncentrirati na primjenu našeg strateškog plana kako bismo iznova pokrenuli proces proizvodnje”, rekao je Kabiri.

Isaac M. Tamir, direktor M.T. Abraham grupacije rekao je kako im je u ovim trenucima najviše bitno pokazati nedvojbeno povjerenje u tvornicu Aluminij kao i njihovu duboku predanost dugoročnim ciljevima.

“Učinit ćemo sve kako bismo stvorili stabilno poduzeće koje će odgovoriti izazovima tržišta, te imamo namjeru postati glavni igrač u globalnoj industriji aluminija”, poručio je.

Podsjetimo, Skupština dioničara mostarskog Aluminija prihvatila je jučer ugovor o najmu ponuđen od grupacije Abraham. Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. jula 2019. nakon što je preduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova, a do kraja prošle godine svih 900 zaposlenika dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad