Pet migranata uhapšeno nakon sukoba u Sarajevu

Vijesti 08. apr 202009:18 > 09:26
N1

Jedna osoba teško je povrijeđena sinoć u Sarajevu nakon sukoba u ulici Halida Kajtaza. Brzom intervencijom policije, nakon incidenta je uhapšeno pet migranata.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova, sinoć u 20,15 sati, Druga policijska uprava obaviještena je da se u ulici Halida Kajtaza, općina Centar Sarajevo, nalaze povrijeđene dvije osobe. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli povrijeđene osobe inicijala A.H., rođen 1984.godine u Sarajevu i A.H., rođen 1986.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Njima je ukazana ljekarska pomoć, a kod A.H., rođen 1984.godine konstatovane su teške tjelesne povrede opasne po život, nanesene oštrim predmetom, a na Kardiovaskularnoj klinici je zadržan na daljem liječenju, dok je A.H. zadobio lakše tjelesne povrede i odbio je dalju hospitalizaciju.

”Tom prilikom A.H. je izjavio policijskim službenicima da su navedenog dana oko 20 sati u spomenutoj ulici sakupljali sekundarne sirovine, te su fizički napadnuti i povrijeđeni od strane više nepoznatih lica, a od A.H. je otuđen novčanik. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana u 22,00 sati u ulici Pofalićka, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode lica: M.N., rođen 1998.godine u Alžiru, S.N., rođen 1998.godine u Siriji, YB.E., rođen 1998.godine u Alžiru, M.F., rođen 1987.godine u Alžiru i A.,B., rođen 1974.godine u Siriji, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Izvršenim pretresom kod M.N. je pronađen i oduzet otuđeni novčanik sa ličnim dokumentima na ime A.H. Uviđaj na mjestu događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Navedena lica su predata u prostorije Jednice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se kriminalistička obrada nad istim”, saopćeno je iz MUP-a jutros.

Ulica Halida Kajtaza nalazi se u blizini Željezničke stanice u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad