ŽZH: Novih šest osoba zaraženo korona virusom u BiH

Vijesti 11. apr 202014:38 > 14:40
N1

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke je obavijestio o šest pozitivnih osoba na prisustvo korona virusa s područja Širokog Brijega koji su povezani s novim klasterom. S područja Županije jučer je testirano 39 osoba, a danas su nastavljena testiranja. Do sada je u ŽZH 58 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa od čega 43 osobe iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, 4 s područja Posušja i u Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz.

Saopćio je to Stožer civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

”U samoizolaciji se nalazi 796 osoba, najviše ih je u Širokom Brijegu, ukupno 302 osobe, u Posušju 204, Ljubuškom 191 i na prostoru Gruda imamo 99 osoba. Posljednjih dana je primjetan pad broja osoba u samoizolaciji zbog smanjenog broja ulazaka preko graničnih prijelaza.

Ministarstvo unutarnjih poslova je u protekla 24 sata napisalo jednu prekšrajnu prijavu za kršenje samoizolacije, dvije za kršenje policijskog sata, a druge vrste prekršaja nisu zabilježene.

Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica za iste.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad