HNŽ: Od 93 testirana uzorka šest pozitivno na korona virus

Vijesti 12. apr 202013:50 > 13:56
Anadolija

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirana su 93 uzorka od čega je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih ukupno 6 i to dva iz Mostara i četiri iz Čapljine.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 31 rješenje, što je ukupno 2223. Prema izvješću iz MUP-a HNŽ u posljednja 24 sata nije bilo prekršitelja samoizolacije, izolacije i zabrane kretanja.

“Također, podsjećamo na priopćenje MUP-a HNŽ/K vezano za propusnice za kretanje osoba izvan mjesta prebivališta izdanih od strane Stožera civilne zaštite, ili pak pravnih osoba o izdanim potvrdama za kretanje njihovih zaposlenika. MUP HNŽ obavješćuje javnost, predstavnike stožera CZ, pravne subjekte i građane da u MUP nije potrebno dostavljati kopije izdanih potvrda. Obveza je da osobe kojima su izdane potvrde iste nose sa sobom i pokažu ih na zahtjev ovlaštenim policijskim službenicima.

Sukladno izmjenama i dopunama Zapovijedi Županijskog stožera CZ HNŽ, broj:17-06-40-16-46-1/20 od 10.4.2020. godine, sve ranije propusnice izdane od ovlaštenih pravnih subjekata za kretanje u vrijeme policijskog sata vrijede i za ovu zapovijed, te nije potrebno izdavati nove.

Za gradske i općinske stožere CZ obveza je da popise izdanih potvrda na dnevnoj bazi dostavljaju mjerodavnim policijskim upravama ili policijskim stanicama na svom području”, saopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.