Zatrpani komunikacijski kanali MUP-a HNK, važno obavještenje za građane

Vijesti 13. apr 202011:10 > 11:17
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona obavijestilo je građane, firme, štabove i druge službene osobe da nije potrebno dostavljati kopije izdatih potvrda za kretanje.

“Obavještavamo javnost, predstavnike stožera CZ, pravne subjekte i građane da u MUP nije potrebno dostavljeti kopije izdatih potvrda. Obaveza je da lica kojima su izdate potvrde iste nose sa sobom i pokažu ih na zahtjev ovlaštenim policijskim službenicima”, poručuju iz MUP-a HNK.

“Sve ranije propusnice izdate od ovlaštenih pravnih subjekata za kretanje u vrijeme policijskog sata vrijede i za ovu zapovijed, te nije potrebno izdavati nove”, navodi se.

Za gradske i općinske štabove Civilne zaštite obaveza je da popise izdatih potvrda na dnevnoj bazi dostavljaju mjerodavnim policijskim upravama ili policijskim stanicama na svom području.

MUP HNK je saopštio da su proteklih dana njihovi komunikacijski kanali zatrpani kopijama potvrda i propusnica za kretanje van mjesta prebivališta ili pravnih subjekata o potvrdama za kretanje njihovih zaposlenika. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad