Ruski ljekari dali preporuke zdravstvenim radnicima u RS u borbi protiv Covida

Vijesti 13. apr 202013:48 > 13:50
Fena

Ruski ljekari upoznali su ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alena Šeranića sa preporukama koje su date zdravstvenim ustanovama u tom bh. entitetu, posebno u domenu trijaže pacijenata, puteva zdravih i bolesnih lica i putevima kretanja zdravstvenih radnika unutar medicinskih ustanova, korištenja zaštitne opreme i drugog s ciljem poboljšanja mjera za suzbijanje širenja virusa.

Medicinski timovi iz ruske delegacije, koji čine epidemiolog, infektolog, anesteziolog i medicinska sestra, u posjeti su RS s ciljem upoznavanja sa epidemiološkom situacijom, načinom rada i brigom o osobama zaraženim virusom SARS-CoV-2 i liječenjem oboljelih od COVID-19.

Iz entitetskog Ministarstva zdravlja navode da su izvršili opservaciju i upoznali se sa epidemiološkom situacijom i načinom zbrinjavanja osoba u Univerzitetskom kliničkom centru RS, Domu zdravlja Banja Luka, Institutu za javno zdravstvo RS, Studenskom centru “Nikola Tesla“ u Banjoj Luci, te bolnicama u Prijedoru, Doboju, Gradišci, Bijeljini i Zvorniku.

Tim za dezinfekciju u predhodna tri dana radio je dezinfekciju objekata u Banjoj Luci.

Danas je u planu završetak aktivnosti na dezinfekciji prostora Univerzitetskog kliničkog centra RS i Studentskog doma “Nikola Tesla“ u Banjoj Luci, za sutra je planirana dezinfekcija u bolnici i Domu zdravlja u Gradišci te bolnici u Prijedoru, a u narednim danima bit će izvršena dezinfekcija u bolnicama u Doboju, Bijeljini i Zvorniku, te opservacija u bolnicama u Istočnom Sarajevu, Trebinju, Foči i Nevesinju.

Tokom razgovora sa ministrom Šeranićem, sumirane su dosadašnje aktivnosti i zapažanja ruskih eskperata i razrađen plan aktivnosti za naredni period.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad