Mustafić za N1: Trudim se da čujem argument struke, znanja i nauke

Vijesti 13. apr 202018:56 > 19:10
N1

Režiser Dino Mustafić, kazao je za Dan uživo da sa velikom pažnjom prati svaku vijest o mogućnosti vakcine i cjepiva koja će sigurno biti jedan izlaz iz ove pandemije.

“Vidim da su dosta istraživanja otišla na planu medikamenata, određene adekvatne medicinske terapije, koja bi smanjila smrtnost od korona virusa i nekako se trudim da u ovim vijestima i teorije zavjere kojih ima mnogo i dezinformacija i širenja panike i straha, čujem argument struke znanja i nauke”, rekao je Mustafić i dodao da misli da će čovječanstvo zahvaljući svojim umnim i kreativnim sposobnostima uspjeti i pobjediti sve ovo.

Ističe da je ovo vrijeme novo iskustvo i opomena za sve one koji su mislili da živimo jedno “hiperindividualističko vrijeme, za čas jako bizarno”.

“I ako se ne vratimo onim trenucima sreće i zadovoljstva, svakodnevnim i uobičajnim danima, porodičnim susretima, i ako u tim trenucima zaboravimo da je to sreća, onda nas je ova pandemija tome naučila, zato što smo vidjeli da nam teško pada ova socijalna distanca”, rekao je Mustafić. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad