Zabilježeno u BiH: Pijan ušao u karantin pa uhapšen

Vijesti 14. apr 202009:52 > 09:54
N1

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, kojim je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 časa prekršilo je 36 građana.

“Policijski službenici izdali su 24 prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Evidentirane su dvije osobe koje su prekršile izrečenu mjeru izolacije, dok je jedna osoba istovremeno prekršila policijski čas i izrečenu mjeru izolacije.

Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi, kada je oko 1.10 časova u blizini karantina opštine Višegrad, koji se nalazi u kompleksu Andrić grada zatečen A.G. iz Višegrada koji je neovlašteno ušao u karantin i ostvario kontakt sa osobom koja boravi u ovom karantinu.

“Lice je bilo u vidno alkoholisanom stanju, što je potvrđeno i alkotestiranjem. Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su lišili slobode A.G., a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo se izjasnio da protiv lica bude podnesen izvještaj zbog izvršenog krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. Licu je i izdato i rješenje o izolaciji na period od 14 dana”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad