Izvještaj MUP-a KS o jučerašnjoj masovnoj tuči migranata

Vijesti 14. apr 202010:45 > 10:50
N1

U unutrašnjosti prihvatnog centra za migrante IOM-a u Blažuju jučer je došlo do međusobne tuče većeg broja migranata, a policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja te nakon intervencije spriječili daljnje narušavanje javnog reda i mira i vršenje krivičnih djela.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog povreda zadobijenih u međusobnoj tuči, na KUM UKC Sarajevo je radi ukazivanja ljekarske pomoći, prevezeno 14 osoba i tom prilikom je ustanovljeno da su četiri osobe zadobile teške tjelesne povrede, kod osam osoba su konstatovane lakše tjelesne povrede, a kod dvije osobe je još uvijek neutvrđen stepen tjelesnih povreda. Tri povrijeđene osobe su zadržane na daljem liječenju.

Obavljenim uviđajnim radnjama konstatovano je da je na objektima unutar prihvatnog centra pričinjena znatna materijalna šteta.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, te identifikaciji izvršilaca krivičnih djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad