U šatore na granici upućeno 28 osoba

Vijesti 14. apr 202018:45 > 18:46
ilustaracija

Federalni sanitarni inspektori uputili su u šatorski karantin na graničnim prelazima na području Federacije BiH 28 lica, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Prema njegovim riječima, u šatorski karantin juče je upućeno 25 lica sa prebivalištem u FBiH, dva lica iz Republike Srpske i jedno iz Brčko distrikta, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

“Od donošenja Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite o uvođenju obavezne mjere karantina za sva lica koje ulaze u BiH, inspektori su u toku vršenja sanitarnih nadzora na graničnim prelazima, a na osnovu popunjenih sanitarnih upitnika uputili 344 lica u prekograničnom prometu putnika u šatorski prostor, gdje ih preuzimaju nadležni štabovi civilne zaštite i prevoze do mjesta određenog za karantin”, istakao je Ajdinović.

On je naveo da je nadzorima i mjerama federalnih inspektora, prema do sada dostupnim podacima, obuhvaćeno 3.105 lica s prebivalištem u Republici Srpskoj koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te dodao da su njihovi podaci dostavljeni Inspektoratu u Banjaluci.

“Isto vrijedi i za 312 lica sa prebivalištem na području Brčko distrikta, za koje su podaci dostavljeni brčanskom Inspektoratu”, rekao je Ajdinović i dodao da danas ističu mjere iz 544 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do juče je za ukupno 18.026 lica istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Prema njegovim riječima, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je i tokom današnjeg dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih pumpi, ali i drugih prodajnih objekata, tako da je izvršeno osam inspekcijskih nadzora, četiri kontrolna nadzora, a izdato je i osam prekršajnih naloga u iznosu od 11.500 KM.

“Od 15. marta izvršeno je 212 inspekcijskih nadzora, te 171 kontrolni nadzor na benzinskim pumpama, apotekama i drugim prodajnim objektima. Utvrđeno je ukupno 219 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje 219 prekršajnih naloga u iznosu od 339.450 KM. Kod 171 subjekta nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene”, istakao je Ajdinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad