Mijatović odgovorio Vulinu: Mani se Bosne i Hercegovine

Vijesti 14. apr 202018:58 > 19:06
N1

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović reagovao je na izjavu Aleksandra Vulina, ministra odbrane Republike Srbije, koji je prije nekoliko dana u programu TV Happy kazao da "ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu".

“Generalno kada se oficijalno obraćam, trudim se sa poštujem i sagovornika i instituciju, međutim količina gluposti koju na dnevnom nivou izjavljuješ ne dozvoljava normalan način komunikacije. Prvo pokušaj, za radi digniteta Republike Srbije ubuduće kada pominješ Bosnu i Hercegovinu da se obraćaš sa poštovanjem jer se i ja obraćam sa poštovanjem prema Republici Srbiji”, naveo je, između ostalog Mijatović.

Podsjetimo, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin gostujući na TV Happy prije nekoliko dana govorio je, između ostalog, o spremnosti vojske Srbije.

“Nemojte da sumnjate ništa. Vojska Srbije je spremna da sačuva svoju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Nemoj uopšte da sumnjate. Tako da, ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sposobni, sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju”, kazao je Vulin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad