Večeras aplauzi za mališane koji već sedmicama ne idu u vrtiće

Vijesti 15. apr 202008:08 > 08:20
Shutterstock/Ilustracija

Djeca do predškolskog uzrasta već sedmicama ne mogu izaći iz svojih domova zbog zabrane kretanja osobama mlađim od 18 godina. Roditelji se snalaze na različite načine kako da ispune vrijeme svojim mališanima u izolaciji.

Radnici JU Djeca Sarajeva organizovali su online radionice za svoje grupe djece, a odlučili su da sve njih koji strpljivo sjede u svojim kućama i slušaju roditelje, nagrade aplauzom večeras u 19 sati. Pozvali su građane da im se priključe.

“Potaknuta pričom kako se naša djeca bore u danima izolacije, bez drugara, bez svježeg zraka , igre, istraživanja i čega sve ne, pozivamo vas da 15. aprila u 19 sati aplaudirate za naše predškolce. Mislim da je našim herojima u ovim teškim danima potrebna naša podrška. Molimo Vas uključite se u ovu akciju”, kazali su odgajatelji.

Po uzoru na druge zemlje građani BiH svako veče u 20 sati aplaudiraju zdravstvenim radnicima koji se, u otežanim uslovima, herojski bore za sve pacijente koji su zaraženi korona virusom. Prethodnih dana organizovani su i aplauzi za djecu školskog uzrasta kao znak podrške.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad