Na snazi žuto upozorenje za danas u BiH

Vijesti 15. apr 202010:29 > 10:33
Dron.ba

Žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra na snazi je za područja Foče i Trebinja, gdje se očekuje mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat), posebno u južnom planinskom dijelu regije.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama ima magle.

Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, minus deset, dok je najtoplije bilo u Mostaru, devet stepeni. U Sarajevu je izmjeren jedan stepen.

Danas će u BiH preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 10 do 16 stepen Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 11 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istoče Bosne može biti magle ili sumaglice. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku Bosne istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu od četiri do devet, a dnevna od 17 do 23 stepena.

U petak jutro će biti umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od sedam do 11, a dnevna od 18 do 24 stepena.

U subotu očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu od osam do 12, a dnevna od 20 do 26 stepeni.

U nedjelju vrijeme će biti sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U večernjim satima u Bosni se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 15, a dnevna od 16 do 22 stepena Celzijusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad