Pogonska spremnost Toplana ostaje do 15. maja u slučaju niskih temperatura

Vijesti 16. apr 202013:38 > 13:40
Fena

Pogonska spremnost Toplana, a prema Uredbi o općim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije, ostaje do 15. maja, u slučaju niskih temperatura, saopćeno je danas iz KJKP "Toplane - Sarajevo".

Na kraju sezone grijanja, koja je zvanično počela 15. oktobra 2019. godine, iz Toplana ističu da su imali temperaturno povoljnu zimsku sezonu, sa do sada 191 danom aktivnog grijanja, a posebno ističu mjesec oktobar zbog čega su, kako navode, korisnicima umanjili račune za 10 posto.

“Uz pojedinačne probleme na zastarjeloj mreži i infrastrukturi koji su rješeni zahvaljujući našim dežurnim timovima kroz 532 intervencije, nismo imali većih zastoja u isporuci toplotne energije”, navode iz Toplana.

Iz ovog preduzeća zahvaljuju na povjerenju korisnicima, građanima i privrednim društvima u Kantonu Sarajevo.

“Također, najavljujemo nastavak proširenja mreže korisnika zajedno sa investitorima u građevinske objekte, kojima se zahvaljujemo na dosadašnjoj partnerskoj saradnji, čime zajednički utičemo na smanjenje broja ložišta i zagađenja zraka u KS-u”, navode u saopćenju iz KJKP “Toplane – Sarajevo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad