Lagumdžija: Nažalost, dešava se ono na šta sam upozoravao

Vijesti 16. apr 202015:27 > 15:37
N1

Predsjednik Fondacije Društva zajedničkih vrijednosti i nekadašnji ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija prokomentarisao je danas Odluku o principima raspodjele materijalne i finansijske međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje koju je Vijeće ministara BiH usvojilo danas na prijedlog Ministarstva sigurnosti.

“Nažalost, dešava se ono na šta sam upozoravao. Realizacija pijačnog dogovora počela…”, naveo je Lagumdžija u svom komentaru na Twitteru nakon što je odluka usvojena odluka prema kojoj će se međunarodna pomoć za zaštitu i spašavanje dijeliti po principu utvrđenom u procentima 62 posto za Federaciju Bosne i Hercegovine, 38 posto za Republiku Srpsku, te po 0,5 posto ove pomoći Federacija BiH i Republika Srpska dodjeljuju Brčko Distriktu BiH.

U skladu sa ovom odlukom, federalni dio pomoći biće raspoređen u jednakom omjeru na Federaciju BiH i 10 kantona, i to po 50 posto.

Raspodjelu međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje prema utvrđenim procentima vršit će Vijeće ministara BiH, a na prijedlog Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spasavanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad