Mitropolit Hrizostom: Moramo živjeti u slobodi kojom nas Hristos oslobodi

Vijesti 17. apr 202008:59 > 09:02
Fena

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom jutros, na Veliki petak, služiće Carske časove u Staroj crkvi u Sarajevu.

Večernje bogosluženje sa iznošenjem plaštanice mitropolit dabrobosanski služiće u Sabornoj crkvi u 17.00 časova, a jutrenje Velike subote sa statijama u 19.00 časova.

Svetu arhijerejsku liturgiju na Vaskrs, 19. aprila, mitropolit Hrizostom služiće u Sabornom hramu sa početkom u 9.00 časova, a Pashalno večernje u 17.00 časova.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je u srijedu, 15. aprila, vaskršnju poruku u kojoj je vjernicima poručio da ne oslabe vjerom i duhom u ovim danima iskušenja, nego da pokažu da su ljudi i narod jake vjere, ali isto tako i narod kulture odgovornosti prema sebi i prema drugima.

“Osim smrtonosne zaraze koju je izazvao Kovid-19, on je izazvao biološku paniku. To je panika masa kakva nije zabilježena u istoriji čovječanstva. Mi, pak, hrišćani moramo živjeti u slobodi kojom nas Hristos oslobodi, u slobodi koja se ne boji smrti”, naglasio je vladika Hrizostom u vaskršnjoj poruci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad