Pilav: U posljednja 24 sata na biro su se prijavile 322 osobe

Vijesti 17. apr 202013:37 > 13:46
N1

U posljednja 24 sata na području KS tesirano je 186 osoba, od čega su četiri pozitivne na korona virus. Među njima su i pripadnici SIPA-e. Hospitalizirano je 18 pacijenata, od čega su dva na respiratoru.

Prema riječima dr. Aide Pilav iz Kriznog štaba KS, ukupno je izdato 60 rješenja o kućnoj samoizolaciji.

Za slučaj oboljelih uposlenika u SIPA-i, kazala je da su oni do sada imali dva potvrđena slučaja službenika kojima je mjesto prebivališta u KS.

“Nakon potvrđivanja prvog slučaja odmah je napravljeno 12 samoizolacija, a drugi slučaj je potvrđen danas, obrada je u toku i do sada imamo dvije samoziolacije”, kazala je Pilav.

Prema podacima Službe za zapošljavanje KS, u posljednja 24 sata na biro su se prijavile 322 osobe.

Kada je riječ o kršenju mjera samoizolacije, prekršaj je napravilo devet osoba, dok je policijski sat prekršilo 29 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko rekao da je jedan policijski službenik Uprave policije pozitivan na korona virus, a da ih je osam u izolaciji.

Zamolio je građana da tokom vikenda poštuju mjere Kriznog štaba, nose zaštitnu opremu i drže socijalnu distancu. Poručio je da im nije cilj kažnjavati građane, ali da, ukoliko budu kršili mjere, to će raditi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad