Radončić: Brze testove na korona virus uradilo 35 pripadnika SIPA-e

Vijesti 17. apr 202014:56 > 15:02
N1

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić rekao je da je 35 zaposlenih u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) uradilo takozvane brze testove na virus korona.

“Kao ministar bezbjednosti, sinoć dokasno i danas sam u stalnoj komunikaciji s vršiocem dužnosti direktora SIPA-e Đurom Kneževićem. Prema preporuci epidemiologa, svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa oboljelima su testirani na način kako se to radi u Republici Srpskoj, a osiguranicima u Federaciji BiH urađeni su brzi testovi”, naveo je Radnočić na svom “Instagram” profilu.

On je izrazio zahvalnost direktoru Opšte bolnice “Abdulah Nakaš” Zlatku Kraviću što je već od sinoć omogućio da 35 zaposlenih SIPA-e uradi brze testove.

“Ono što je veoma važno jeste da funkcionisanje SIPA-e nije dovedeno u pitanje. Već su ranije napravljeni planovi podjele zaposlenih u različite smjene i prostore, zato što se pravovremeno računalo na mogućnost ovakvih dešavanja”, dodao je Radončić.

Ministar bezbjednosti je potvrdio da je razgovarao telefonom s trojicom oboljelih, koji se nalaze na kućnom liječenju, napominjući da se svi, kao i članovi njihovih porodica, osjećaju dobro.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović rekao je ranije da su tri pripanika ove agencije za provođenje zakona pozitivni na virus korona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad