"Damir Mašić kao da je radio u bolnici, zna ko je umro od korone a ko nije"

Vijesti 17. apr 202016:20 > 16:21
N1

SDP se ne može pomiriti sa činjenicama koje se ogledaju u tome da se i Kanton Sarajevo i Federacija BiH, pa i cijela država odlično nose sa pandemijom i da čak i prema WHO-u možemo biti primjer drugim državama. Za veliki dio toga zaslužne su sve sarajevske zdravstvene ustanove, navodi šef Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, Zvonko Marić.

Reagirajući na današnju press konferenciju sarajevskog kantonalnog odbora SDP-a, Marić navodi da “svi mi dugujemo zahvalnost zdravstvenim radnicima”.

“Naravno, to ne znači da trebamo gledati kroz prste onima koji se u ovim teškim danima nisu stavili na raspolaganje i koji su uzeli bolovanje. To će riješavati svaka ustanova za sebe, ali mislim da je dobro da je direktor Doma zdravlja skrenuo pažnju i na ovaj problem. U nedostatku tragedije poput one u Italiji ili Španjolskoj, neki SDP-ovi čelnici pokušavaju da se posluže nekolicinom slučajeva oboljelih na korona virus koji su nažalost preminuli. Meni je morbidno i neetično svako politiziranje ljudskim tragedijama u svim prilikama, a pogotovu u ovakvim kakve su danas”, navodi Marić.

Dodaje da mu, kako kaže, nije jasna uloga Damira Mašića koji “na svom Facebooku piše maltene dijagnoze ljudima”.

“On zna ko je umro od korone, a ko nije. On zna ko bi trebao biti u bolnici, a ko može biti pušten na kućnu njegu. Mašić kao da je čitav radni vijek proveo u bolnici, a ne na budžetu raznih institucija. Ja iz ovog monologa nisam mogao zaključiti šta oni zapravo zamjeraju premijeru Nenadiću osim toga što se ne bavi obdukcijama i što se ne miješa u posao ljekarima. Nisu svi eksperti za sve kao Mašić. Koliko ja znam premijer Nenadić se bavi pripremom rebalansa i mjera za spas privrede što i jesu njegovi glavni zadaci. Na samom kraju, dr Stevanović izjavi da su ‘donesene mjere dobre i apelujem na građane da ih se pridržavaju’. Zdrava logika nas upućuje na zaključak da su mjere dobre, ali prema njegovom mišljenju, očito nisu oni koji su ih donijeli”, zaključuje Marić u svojoj reakciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad