Izetbegović: Vijeće ministara BiH nije pratilo dogovor sa MMF-om

Vijesti 21. apr 202014:09 > 14:12
Anadolija

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i premijer entiteta Federacije BiH Fadil Novalić posjetili su Tuzlanski kanton gdje su najprije održali sastanak sa premijerom TK Denijalom Tulumovićem i predsjednikom Skupštine TK Žarkom Vujovićem, te ministrima u Vladi TK.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje izvršnih i zakonodavnih vlasti.

„Mi smo na živoj vezi sa predstavnicima TK, ali fizičko prisustvo i kontakt je nezamjenjiv. Imali smo priliku da razmijenimo informacije. Raduje me da imaju dobru saradnju zakonodavna i izvršna vlast. Kvalitetno su razmijenjene informacije i sa Vladom F BiH, o MMF-u, gradnji obilaznice, itd… Reći ću i da Vijeće ministara BiH svojim odlukama nije pratilo dogovor sa MMF-om i zbog toga imamo ovaj današnji problem“, ističe Izetbegović.

Premijer Denijal Tulumović nakom sastanka sa Novalićem i Izetbegovićem je rekao:

„Upoznali smo ih sa ekonomskom i zdravstvenom situacijom u TK. To nam je red prioriteta koji smo im prezentirali. Upoznali smo ih s mjerama koje Vlada TK preuzima i sve te mjere konceptualno dogovaramo sa Vladom F BiH. Dobili smo podršku i idemo dalje u realizaciju stvari koje smo zamislili“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad