U BPK treći dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa

Vijesti 21. apr 202014:39 > 14:41
Fena

U posljednja tri dana na području Bosanskopodrinjskog kantona Goražde nije zabilježen nijedan novi slučaj infekcije koronavirusom – potvrdila je direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK-a dr. Medina Bičo.

Po njenim riječima, rezultati svih testiranja u tom periodu su negativni

”U protekla tri dana izvršili smo 132 testiranja i imali smo samo jedan pozitivan retestiran nalaz osobe koja je od ranije pozitivna. Trenutno je u BPK 16 osoba pozitivno na koronavirus, dok je pet izliječeno, a ukupno je do sada na području kantona testirano 720 osoba”, pojasnila je dr. Bičo.

Dodala je da je trenutno u samoizolaciji 151 osoba, dok su iz izolacije izašle 224 osobe

‘Trenutnom epidemiloškom situacijom možemo biti zadovoljni obzirom da ne bilježimo nove pozitivne slučajeve. Međutim, moramo i dalje biti oprezni i radimo povećan broj testiranja i uvijek je moguće neko novo žarište. Danas su planirana nova testiranja na terenu, u ambulanti u Višegradskoj kao i u Kantonalnoj bolnici. Od jučer smo počeli i sa testiranjima u trgovinama a uglavnom je riječ o kasirkama, zatim policiji, a testirani su i uposlenici Doma za stara i iznemogla lica. Od Federalnog štaba civilne zaštite dobili još 600 testova za koronavirus”, kazala je direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad