Kučuk: Otkazan protest u Sarajevu, organizatora posjetio inspektor

Vijesti 22. apr 202022:24 > 22:25
N1

Otkazana je za sutra najavljena protestna vožnja u Sarajevu grupe "Glas malih biznisa", objavljeno je večeras na Facebook profilu ove grupe.

Neformalni vođa grupe Ejub Kučuk napisao je da je organizatora sutrašnje protestne vožnje Tarika Hošića posjetio inspektor sa pet policajaca u tri automobila i rekao da je zabranjena i protestna vožnja.

“Mi se nastavljamo boriti kao i dosad, pravnim putem, dopisima, dijeleći dokumente, izbjegavajući govor mržnje, psovke, poštujući zakon i sve što zakon nalaže”, naveo je Kučuk.

Uz poziv građanima da se priključe grupi, iz “Glasa malih biznisa” poručuju da su radnici Ministarstva unutrašnjih poslova ljudi kao i svi drugi, koji samo rade svoj posao onako kako je zakonom propisano.

“Oni štite nas i našu djecu rizikujući svake minute da se zaraze COVID-19”, dodao je on.

Zbog zabrane javnih okupljanja, članovi ove grupe željeli su da protestuju vožnjom automobilima kroz Sarajevo sutra, na dan održavanja sjednice Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

“Na taj način želimo da ih podsjetimo na značaj nas kao poslodavaca, zaposlenih i građana, na ugroženost naših biznisa i radnih mjesta, ali i životne egzistencije u koju su nas oni doveli ne reagujući na naše zahtjeve i prijedloge za spašavanje svih“, naveli su iz grupe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad