Konaković zamolio ministre da mu ne odgovaraju na pitanja

Vijesti 23. apr 202014:03 > 14:13
Screenshot/TV SA/N1

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo izrazili su nezadovoljstvo odgovorima koje je na njihova pitanja dao ministar zdravstva Rusmir Mesihović kazavši kako nije bio konkretan ili nije nikako odgovoro.

“Ministar Mesihović ni meni, kao i drugim kolegama, nije odgovorio konkretno. Da je samo jednom rekao u eter ‘Klinički centar Univerziteta u Sarajevu’, ja bih bio zadovoljan, ali nije. Molim da mi ne odgovara na pitanja jer će biti isto i izgubit ćemo vrijeme. Zvučit će kao BIHAMK, samo što su vaše informacije u futuru: ‘Bit će ako Bog da rebalans, bit će MMF, bit će put pacijenta, bit će migranti, podrška privredi i sve tako”, rekao je Konaković.

Obratio se i ministru finansija Jasminu Halebiću kazavši kako su Zakon o uštedama najavili 22. 3. te da je mogla biti održana rasprava o njemu s obzirom da je prošlo više od mjesec dana.

Na izlaganje ministra Rusmira Mesihovića zamjerke su imali i drugi zastupnici koji su pitali za informaciju o stanju lijekova za onkološke pacijente i djecu s poteškoćama u razvoju, na koji način ulaze uposlenici u zgradu KCUS-a i da li im se mjeri temperatura itd.

Ministar Mesihović se naknadno izvinio zastupnicima kazavši nekima da će im uputiti pismeni odgovor, dok se na Konakovićevo izlaganje nije referisao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad