Dodik o zahtjevu uposlenika OHR-a: Nakon 14 godina, neko se osjetio ugroženim

Vijesti 23. apr 202016:55 > 16:58
N1

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ''da je ponašanje uposlenika Kancelarije visokog predstavnika najbolja potvrda da je godinama u pravu kada tvrdi da je OHR parazitska i nedobronamjerna organizacija, na koju je bačeno nevjerovatno mnogo novca''.

VEZANE VIJESTI

 “U trenutku dok se svi borimo da spasavamo živote ljudi, koji su napadnuti od realnog virusa, neko bi da se mi bavimo nepostojećim prijetnjama anonimnim službenicima jedne propale međunarodne firme”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše zahtjev zaposlenih u OHR-u za dodatnim obezbjeđenjem jer se “osjećajunesigurno” zbog njegove izjave da je OHR neprijateljska organizacija za Srbe.

Dodik je rekao da je Valentin Incko ”za platu od 24.000 evra mogao da smisli bolju pakost od zloupotrebe osoblja kome je nadređen”.

“Četrnaest godina ponavljam stav o OHR i zanimljivo je da se nakon 14 godina neko osjeti ugroženim. Priča je toliko neozbiljna da se tu ne može mnogo šta ozbiljno reći. Ako misle da će takvim ponašanjem mene natjerati da promijenim stav o ponašanju OHR-a, grdno se varaju”, poručio je Dodik.

Podsjećamo, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić rekao je danas kako su on i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela dobili zahtjev od OHR-a za povećanjem sigurnosnih mjera nakon izjave Milorada Dodika u kojoj OHR spominje kao neprijateljsku instituciju za Srbe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad