Otac i sin svake noći tokom policijskog časa sviraju za komšije na Dobrinji

Vijesti 23. apr 202017:09 > 17:11
N1

"Muzika nas održava", kazali su Italijani i Španci, koji tokom izolacije sa svojih balkona organizuju koncerte za svoje komšije. Po uzoru na stanovnike velikih evropskih gradova, Nihad Malićbegović i njegov sin Benjamin su odlučili da svoje komšije, svaku noć dok traje policijski sat, počaste mini koncertima iz svog stana ili, ako to vremenski uslovi dozvoljavaju, sa krova zgrade.

“Dame i gospodo, i večeras, samo za vas, za cijelu Dobrinju”.

Kad otkuca 20 sati, i počne policijski čas, stanovnici sarajevskog naselja Dobrinja, u svojim domova, imaju priliku uživati u muzici, koju za njih puštaju otac i sin, Nihad i Benjamin Malićbegović.

“Mislili smo da će to potrajati dva-tri dana, međutim Benjo i ja smo već počeli da radimo po klubovima zajedno i radimo intezivno probe u stanu i samim tim kad smo počeli raditi probe u stanu, odlučili smo da otvorimo prozor i da i mi na neki način obilježimo taj policijski sat”, priča Nihad Malićbegović.

“Da dajemo počast našim policajcima, doktorima, novinarima itd. Mi bi voljeli u nekim klubovima da se vidimo i sviramo, ali ovo je više kao znak podrške”, dodaje mlađi Malićbegović.

Već mjesec dana, koliko traje policijski sat u glavnom bh.gradu, otac i sin svaku noć komšijama donose petnestak minuta zabave uz muziku iz svog doma ili sa krova zgrade, a komšijama to ne smeta, naprotiv.

“Pale i gase svjetla komšije i naravo uvijek je pljesak na kraju, svi su zadovoljni, ne znam da se baš neko buni, nisam upoznat s tim”, kaže Elvis Sitnić, komšija.

“Pa naravno da ne smeta, šta više, mi tačno znamo kad je policijski sat, mi njih redovno čekamo na prozorima, i ostale komšije to rade”, navodi Samel Delić, komšija.

Nihad Malićbegović, jedan je od članova popularnih bendova Knock out i Erogene zone, kazao je da koncerti ne traju duže od 15 minuta, ali su tu svaku noć…

“Da li mi preterujemo sa tim stvarima zato što je svaku noć, i onda smo odlučili da to kraje jako kratko, 10 do 15 minuta, jako kratko zato što je intezivno”.

A kako bi svojim komšijama olakšali vrijeme u izolaciji, Nihad i njegov sin kazali su kako će nastaviti da puštaju muziku sve dok traje policijski sat. A stanovnici sarajevskog naselja Dobrinja čini se da baš uživaju u mini koncertima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad