Mandić o ukidanju policijskog sata: Možda je trebalo naći neku drugu soluciju

Vijesti 25. apr 202009:10 > 09:38
Anadolija

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, rekao je jutros za N1 da građani ovog bh. entiteta trebaju ozbiljno shvatiti pandemiju korona virusa i ne opuštati se usljed ublažavanja mjera zabrane.

On je u razgovoru sa Sanelom Dujković u Novom danu N1 televizije poručio da građani ni dalje trebaju biti oprezni.

”Treba shvatiti da se ne trebamo pustiti i ne shvatiti olako ovo ublažavanje mjera”, rekao je on.

Potom je dodao da je većina građana dosad poštovala preporuke i mjere i da se upravo zahvaljujući njihovoj odgovornosti zdravstveni sistem nije urušio.

”Nisu građani shvatili olako i većina je poštovala mjere i zahvaljujući njima nismo srušili zdravstveni sustav. Vidimo u svijetu da se dešava – da umrle ne mogu stići sahraniti. Mi još uvijek čuvamo zdravstveni sustav”, naglasio je ministar Mandić.

Svi zdravstveni sistemu u ovim okolnostima pokazuju slabosti pa tako i sistem u FBiH, potcrtao je on.

”Nijedna zemlja nije bila spremna da dočeka ovako nešto. Zdravstveni sustav u jačim zemljama su pokazali svoje slabosti i tako i zdravstveni sustav u Federaciji, ali ja gledam njegove dobre strane i on je izvanredno odgovorio. Slabosti ćemo popraviti, ali ja sam zadovoljan i mislim da su svi odgovorili najbolje što smo mogli u ovako kriznoj situaciji”, rekao je Mandić za N1.

Govoreći o prigovorima o lošem tretmanu pacijenata, Mandić je kazao da nije pismeni prigovor Ministarstvo nije dobilo.

 ”Svaki pacijent mora biti uslužen, iznenadila nas je korona i kadrove smo uglavnom angažirali na rješavanje ovih problema, ali pacijenti ne smiju trpiti, svi moraju dobiti zdravstvenu uslugu i za nešto drugo nema izgovora. Ja mislim da to još niko nije uradio, da se ljudi maksimalno trude. Da li ima pojedinačnih propusta i odgovornosti? Pa naravno da ima, ali vrlo dobro se snalazimo”, dodao je.

O ukidanju policijskog sata u FBiH…

”Federalno ministarstvo zdravstvo nije donijelo preporuku i možda je trebalo naći neku drugu soluciju, ali mi nismo o tome raspravljali i mislim da je to trebalo postupno ublažavati. Federalna uprave civilne zaštite je donijela takvu mjeru, ali ja se nadam da su imali argumente”, potcrtao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad