Bihać bez novozaraženih, od korona virusa oporavilo se 14 osoba

Vijesti 26. apr 202014:39 > 14:41
Fena

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze na virus COVID-19, čime broj oboljelih na području grada iznosi 10 osoba. Do sada je ozdravilo 14 osoba.

“Trenutno su u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 34 osobe, a sa područja Grada Bihaća u karanteni u Cazin nalazi se 21 osoba. Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirano je 763 osoba”, naveo je iz Štaba civilne zaštite grada Bihaća.

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta.

Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 23 uzoraka u Sarajevo na testiranje. Ispred Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

“Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama. Volonteri javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 470 toplih obroka za socijalno ugrožene građane”, navodi se u saopćenju Štaba CZ Bihać.

U gradu Bihaću postavljena su i u funkciji tri dezinfekciona tunela i to na lokacijama centar grada, Ozimice I i ZU Dom zdravlja Bihać.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad