U Vrhbosanskoj nadbiskupiji mise ponovno s vjernicima

Vijesti 28. apr 202009:05 > 09:08
Fena

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je svećenike svoje nadbiskupije da ponovno mogu slaviti mise uz sudjelovanje vjernika pošto se poboljšala epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini te su ublažene mjere koje su uvele vlasti.

“Uz poštivanje odredbi nadležnih stožera neka svećenici redovno slave svete mise i neka crkve budu otvorene“, navodi se u uputama nadbiskupa Puljića.

Pri tome se župnicima preporučuje da, ako imaju tehničku mogućnost, ozvuče crkveno dvorište kako bi omogućili da veći broj vjernika može na otvorenom prostoru pratiti svetu misu poštujući pravilo očuvanja fizičkog razmaka jednih od drugih.

Kardinal Puljić je odredio da se nedjeljom slavi više svetih misa kako bi što veći broj vjernika mogao sudjelovati na Euharistiji.

Vrhbosanska nadbiskupija uputila je i da se organizira ispovijed, te da na razini crkvenih dekanata nekoliko svećenika bude cijeli dan na raspolaganju vjernicima uz poštivanje odredbi nadležnih stožera o broju prisutnih i potrebnom fizičkom razmaku.

Do daljnjega je odgođeno održavanje Prve pričesti, Krizme te blagoslova polja, pobožnosti koja se održavaju na grobljima i na kojima se u redovitim prilikama okuplja velik broj vjernika.

Iznimke bi, kako navodi Vrhbosanski nadbiskup, mogle biti male župe, u kojima bi se te mise mogle služiti uz održavanje fizičkog razmaka vjernika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad