CIK BiH sutra razmatra probleme u vezi s organizacijom lokalnih izbora

Vijesti 29. apr 202016:40 > 16:50
Fena

Centralna izborna komisija (CIK) BiH razmatraće na sutrašnjoj sjednici probleme u vezi sa organizacijom ovogodišnjih lokalnih izbora u BiH.

Od sutra je sjednice moguće pratiti putem live streaminga, na internet stranici www.izbori.ba, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Članovi CIK-a BiH bi na sutrašnjoj sjednici trebalo da razmatraju prijedlog odluke o diplomatsko-konzularnim predstavništvima u kojima se planira organizovati glasanje za lokalne izbore 2020, prijedlog uputstva o vrstama, načinu i rokovima za određivanje biračkih mjesta, kao i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika Centralne izborne komisije BiH.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o imenovanju Komisije za nabavku usluga transporta izbornog materijala za ovogodišnje lokalne izbore, izvještaj o izvršenju budžeta CIK-a za period od 1. januara do 31. marta ove godine i informacija o planiranim i isplaćenim sredstvima političkim subjektima u 2019. godini iz budžeta svih nivoa vlasti BiH.

Pred članovima CIK-a BiH biće i informacija o sprovođenju priremnih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine, kao i prijedlozi rješenja u predmetima Gradske izborne komisije Živinice i Opštinske izborne komisije Ravno.

Početak  sjednice CIK-a BiH zakazan je za 10.00 časova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad