Policija već peti dan traga: Poslao sestri poruku da ide kod djevojke i nestao

Vijesti 30. apr 202010:01 > 10:06
MUP RS

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska Brane Neškovića koji se 25. aprila 2020. godine, iz porodične kuće koja se nalazi u selu Prisoje , Vardište, opština Višegrad, udaljio u nepoznatom pravcu.

Naime, Policijskoj stanici Višegrad 27. aprila 2020. godine oko 12:00 sati prijavljeno je da je Brane Nešković, sin Milije i majke Dobrinke, rođen 14. marta 1987. godine u Užicu, Republika Srbija, nastanjena u selu Prisoje, opština Višegrad, dana 25. arpila 2020. godine oko 20:30 sati svojoj sestri poslao poruku putem društvenih mreža da ide od kuće kod djevojke u Višegrad, ali da mu se od tada gubi svaki trag te da se nije pojavio ni kod nje niti da se javlja na telefon.

Nestala osoba Brane Nešković je visine oko 1,80 m, srednje razvijenosti tjelesne konstitucije, kratke svjetlo-plave kose, zelenih očiju. Na sebi je u momentu nestanka imao radnu uniformu a.d. “Omorika” plave boje i gumene čizme. Na tijelu ima specifičan ožiljak dužine oko 10 centimetara na šaci lijeve ruke u predjelu lijevog palca.

Policijski službenici su izvršili pretragu i pretres terena na dijelu teritorije opštine Višegrad i to sela Staniševac, Stolac, Vardište, Dobrun, Veletovo i dr.,a u potragu su se uključili i pripadnici Civilne zaštite, jedinice granišne policije BiH, vatrogasne jedinice kao i radnici a.d. „Omorika“ Višegrad. Pretres terena se nastavlja i danas na području pograničnog djela opštine Višegrad sa Republikom Srbijom.

Policijska stanica Višegrad apeluje svim građanima da ukoliko vide nestalu osobu ili dođu do bilo kakvih saznanja o istom, koji mogu doprinijeti pronalasku nestale osobe, prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona ”122”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad