Porod trudnice pozitivne na Covid-19 u Zenici protekao sigurno i bez problema

Vijesti 30. apr 202018:44 > 18:58
N1

U Kantonalnoj bolnici Zenica uspješno je obavljen porod 24-godišnje pacijentice pozitivne na Covid-19. Porod je izvršen zahvatom "carski rez", koje je proteklo sigurno i bez problema.

Najzad jedna lijepa priča iz Zenice, mlada Maglajka pozitivna na Covid-19, carskim rezom rodila je dječaka uz pomoć dobro pripremljenog medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica. Majka je dobrog zdravstvenog stanja, nalazi se u sigurnim rukama dr. Jasmina Hodžića zajedno sa novorođenom bebom koja je testirana i pouzdano zbrinuta.

“Moram reći da se trudnica stvarno držala herojski. Nije se uopšte prepala situacije, ona se brzo nakon samog carskog reza, nakon 5 minuta, probudila. Sa njom smo komunicirali, presretna je, koliko imam informaciju ona je imala kontakt sa svojim djetetom tako da je ona koliko vidim presretna”, kazao je Hodžić.

Zdravstvene ustanove Zeničko-dobojskog kantona se spremno i organizovano suočavaju sa izazovima koje nosi pandemija. Uz pojačane protokole, mjere i opreznost ulijevaju sigurnost u sve one koji se oslanjaju i vjeruju u njihovu stručnost.

“Pa imam primjere požrtvovanosti pojedinih kolega. Mi imamo neke kolege koji su u toj svojoj požrtvovanosti i dobili Covid infekciju i koji evo jedna čekaju. Ja sam u razgovoru s njima, pogotovo neki anesteziolozi i anestetičari, da se vrate na posao. Mislim da je to nešto što je predivno i ti mladi ljudi me zaista oduševljavaju, ja sam im više nego zahvalan na tome”, izjavio je Ednan Drljević, šef Odsjeka za infektivne bolesti.

To potvrđuju i građani:

“Pogotovo sa našim medicinskim osobljem, jako sigurno.”
“Što se tiče njih, oni su jako dobri, za njih nemam šta reći.” 
“Zadovoljna sam.”
“Kamenac mi se pokrenuo u bubregu i nisam imao problema, primili su me sasvim korektno.”
“Pa zašto ne bi bili zadovoljni, mislim da se trude koliko mogu u skladu sa sredstvima i mogućnostima koji su im na raspolaganju. Zadovoljan sam.” 
“Da, da jesam, svaka čast, to nije problem nikakav. Stvarno uslužni su, kada god zovnemo dođu. Nije problem nikakav.”
“Medicinski radnici su isto kao borci 92’, samo riječi hvale reći za njih”.

Osim stručnosti, odgovornost i hrabrosti, iza bijelih mantila ove bolnice nalazi se veliko srce doktora, doktorica i kompletnog medicinskog osoblja. A to je ono što je potrebno za jedinstveno djelovanje u situacijama kao što je ova sa kojom se bori ovaj kanton, država, regija i cijeli svijet. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad